لینک‌نت دکتر ناظمی

لینک‌نت ، اولین شبکه عمومی اینترنت اشیا (IoT) به‌صورت رسمی در طی مراسمی که صبح روز پنجشنبه ۹ بهمن‌ماه ۹۹، در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری برگزار شد، فعالیت خود را آغاز کرد.

لینک‌نت اولین شبکه عمومی اینترنت اشیا در ایران است که نتیجه مشارکت سه مجموعه لینکپ (شرکت دانش‌بنیان در حوزه اینترنت اشیا)، فناپ‌تلکام (ارایه‌دهنده زیرساخت‌های مخابراتی) و شناسا (سرمایه‌گذار خطرپذیر-VC) می‌باشد. این شبکه امکان اتصال طیف وسیعی از تجهیزات را برای هوشمندسازی شهرها و ساختمان‌ها فراهم می‌کند. بخشی از سرویس‌هایی که بر این بستر قابل ارایه هستند شامل پارکینگ هوشمند، آبیاری هوشمند، سامانه‌های ایمنی و امنیتی مجتمع‌ها، خودروهای متصل و … است.

در این مراسم، مهندس علی رحمان‌پور، مدیرعامل شرکت لینکپ، شبکه لینک‌نت را یکی از رویاهایی دانست که از ابتدای تاسیس لینکپ دنبال می‌شده و در سال جاری با تشکیل کنسرسیومی شامل شرکت‌های شناسا و فناپ‌تلکام، محقق شده است. رحمان‌پور همچنین به ضرورت همکاری افراد و مجموعه‌های فعال دیگر برای ارایه سرویس‌های جدید بر این بستر اشاره کرد.

لینک نت مهندس رحمان پور

در ادامه رویداد دکتر حامد ساجدی، مدیرعامل شناسا، در سخنانی به چگونگی شکل‌گیری لینکپ به عنوان استارتاپ برتر حوزه IoT و سرمایه‌گذاری شناسا در این استارتاپ پرداخت و مشارکت در راه‌اندازی لینک‌نت را نیز در ادامه این مسیر دانست. او با ابراز خوشحالی از این هم‌افزایی گفت: «درحال حاضر لینک‌نت در ۱۳ نقطه از شهر تهران فعال است و امیداورم تا انتهای سال بتوانیم کل تهران را پوشش دهیم و به موازاتش گستره کاربری بهره‌برداران و ذی‌نفعان را تسهیل کنیم.»

مهندس صابر فیضی، مدیرعامل شرکت فناپ‌تلکام نیز در سخنانی، با اشاره به روند سریع تحولات و پیشرفت فناوری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرعت عمل در ارایه سرویس‌های این حوزه را ضروری دانست و از همه مدیران به ویژه مسئولین بخش‌های دولتی خواست تا با در اعمال راهبردهای صحیح، حمایت‌های به موقع و عدم دخالت در امور کسب‌و‌کارها، موانع توسعه حوزه ICT را از میان بردارند.

لینک‌نت مهندس صابر فیضی

سپس با حضور دکتر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات، شبکه لینک‌نت به صورت رسمی افتتاح شد. دکتر ناظمی در سخنانی با اشاره به اهمیت اینترنت اشیا و شبکه ایجاد شده، یکی از جنبه‌های اصلی اهمیت لینک‌نت را در آن دانست که این شبکه می‌تواند بستری برای خلق صدها کسب‌و‌کار نوآورانه دیگر در حوزه IoT شود. دکتر ناظمی ضمن اشاره به اهمیت راهبردی زیرساخت ایجاد شده، از حمایت سازمان فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات از کسب‌و‌کارهای داخلی این حوزه خبر داد.

پس از افتتاح رسمی شبکه، مهندس عرفان طاهرخانی هم‌بنیان‌گذار لینکپ و مدیر کنسرسیوم لینک‌نت، ضمن اشاره به روندی که از ابتدا تاکنون در راستای توسعه شبکه لینک‌نت رخ داده است، از اینترنت اشیا به عنوان یک بر هم‌زننده بازی (Game Changer) یاد کرد که تمامی صنایع مختلف را تحت تاثیر قرار خواهد داد. وی با اشاره به فناوری استفاده‌شده در شبکه لینک‌نت، پوشش رادیویی گسترده و توان مصرفی بسیار پایین را از ویژگی‌های کلیدی این فناوری دانست که لینک‌نت را به پیشرانی برای هوشمندسازی در شهرها و صنایع تبدیل خواهد کرد.

لینک‌نت عرفان طاهرخانی

در بخش دیگری از این رویداد، مهندس مدقق، معاون هوشمندسازی و فناوری‌های نوین توانیر نیز از تجربه‌های گذشته توانیر در هوشمندسازی و همچنین ظرفیت زیرساخت لینک‌نت برای برنامه‌های آتی در این حوزه سخن گفت.

لینک‌نت مهندس مدقق

یکی از اتفاقات مهم این رویداد، امضای قراردادی میان کنسرسیوم لینک‌نت و سازمان فناوری اطلاعات، برای ارایه خدمات رایگان شبکه لینک‌نت به استارتاپ‌ها، ذیل طرح نوآفرین بود. اهداف تفاهم‌نامه یاد شده، فراهم‌سازی بستر یکپارچه جهت بهره‌مندی کاربران سامانه نوآفرین به خدمات اکوسیستم نوآفرینی است و مدت آن یک سال شمسی در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران بیان داشت، زیرساختی که امروز مورد رونمایی قرار می‌گیرد، زیرساختی است که امکان شکل‌گیری شرکت‌ها و استارتاپ‌ها را در دوران اینترنت اشیا فراهم می‌سازد و کاهش هزینه‌ها و سطح پوشش بیشتر را به همراه دارد. به عبارت دیگر، تفاهم‌نامه‌ای که مورد مبادله قرار می‌گیرد، این امکان را ایجاد می‌کند که استارتاپ‌هایی که در حوزه اینترنت اشیا فعال هستند، بتوانند به صورت رایگان برای مدت شش ماه اشیا خود را به این شبکه متصل نمایند و برای شش ماه آینده نیز با برخورداری از تخفیف، این امکان را مورد استفاده قرار دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره لینک‌نت و استفاده از خدمات آن می‌توانید به وبسایت www.link-net.ir مراجعه فرمایید.

لینک‌نت امضای تفاهم نامه